Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

HATS ON


 

Υπάρχουμε κι εμεις: οι σινεφίλ που αγαπάμε  στα short films,   όλη αυτή την  υπόμνηση της νεανικότητας  (της δικής μας και)  της τέχνης,  τα μετέωρα βήματα ενός δημιουργού από το μέλλον και τέλος  τις υπέροχες ιστορίες τους. Σε δέκα λεπτά εχεις  ζήσει έναν μεγάλο έρωτα ή έναν πόλεμο, ή ένα ταξίδι στον Άρη ή όλα μαζί. How big is short;
Χθες το βραδυ,  σε αβάν πρεμιέρ στο Δαναό, της οδού Κηφισίας, είδαμε την «Alina Hatson» της Βενετίας Ευριπιώτου, την  ιστορία –με αρχή, μέση και τέλος-ενός κοριτσιού που αγαπάει τα καπέλα (εξ ου και το Hatson).  Καπέλα με πουλιά, λουλούδια, πούλιες, πέπλα, ακόμη και με κεράκια γενεθλίων.  Με ένα τετοιο καπέλο στο κεφάλι, η πρωταγωνίστρια Γιούλικα Σταφιδά ηττήθηκε κατά κράτος  από τις επιλογές της  και τον Γιώργο ( Γιώργο Νικολαϊδη).

Τα υπόλοιπα επί σκηνής, γιατί το ταινιάκι θα βγει στις 28 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες κι αξίζει την ευκαιρία των μεγάλων, να το δουν δηλαδή τα μάτια χωρίς την προκατάληψη του short. Μια κανονική κοπέλα σε μια κανονική ταινία προσφέρει μαθήματα διαχείρισης κρίσεων για κανονικούς ανθρώπους. Α και  αυτογνωσία και αισιοδοξία και  χαρά.

 Τα στοιχεία της ταινίας
«Alina Hatson» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας μικρού μήκους της δημιουργού του διεθνώς βραβευμένου Counting Happiness, Βενετίας Ευριπιώτου.

 Η Γιούλικα Σκαφιδά στο ρόλο της Αλίνας Hatson, ενσαρκώνει μια συναρπαστική νέα γυναίκα που εμπνέει, αναζητά, κι επιθυμεί με πάθος. Ένα πρωινό γεμάτο χρώμα, μουσική, εκπλήξεις και, φυσικά, καπέλα –το σήμα κατατεθέν της ηρωίδας- φέρνει στη ζωή της μια συναισθηματική ανατροπή. Τίποτα όμως δεν είναι ικανό να την κάνει να λυγίσει, γιατί ξέρει ότι η ζωή φοράει το καπέλο που εσύ θα της βάλεις.

 Η ταινία γυρίστηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, που προσκάλεσαν πέντε βραβευμένους σκηνοθέτες να δημιουργήσουν από μία ταινία ο καθένας με θέμα: «Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος και Ελπίδα», στο πλαίσιο του για το 3ου Athens Open Air Film Festival.

 Η πρεμιέρα της ταινίας της Βενετίας Ευριπιώτου, “Alina HATson” θα πραγματοποιηθεί σε κοινή προβολή και των πέντε ταινιών, στον κινηματογράφο Odeon -Όπερα 1, στο πλαίσιο των προβολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» στις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30.

 Σενάριο και σκηνοθεσία Βενετία Ευριπιώτου

Διευθυντής φωτογραφίας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

Μουσική Γιώργος Μαγούλας

Μοντάζ Κώστας Μακρινός

Διευθύντρια Παραγωγής Έλενα Σιάμπου.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία αφήγηση για μας τους μικρομηκαδες!